Historie

Kloppa offroad klubb er 20 år i 2024

Det var en gang for lenge lenge siden at Roar Blyverket og Lars Erik Fossheim dreiv og syklet rundt Harestuvannet 2 ganger i uken sommeren 2003 for å komme i bedre form. De følte seg etterhvert litt ensomme og tenkte at det hadde vært kuult om flere hadde lyst til å være med.

Underveis å disse rundene rundt vannet så begynte ideen om å starte sykkelklubb.

Utover høsten og vinteren så ble det snakket med mange andre som drev å syklet litt på fritiden. Gøran Syversen, Lars Skoglund, Sigmund Evje, Knut Henning Eriksen, Øyvind Johannesen og mange flere. Alle synes det hadde vært moro og kunne sykle litt sammen. Gøran syklet da for Hard Rocx og de var ikke uvillige til å sponse oss litt med drakter.

Så i påsken 2004 på ”Franks bar” så klubben sin start. Sommeren 2004 var interessen for sykling på Harestua mildt sagt økende.

Mange kjøpte seg sykkel og fant ut at dette var litt moro, og mange var bare medlem fordi alle andre var det.

Året 2005 kom med enda mer økende sykkelinteresse på Harestua, midt på sommeren hadde vi ca. 500 medlemmer, var Opplands største og Norges 4 største sykkelklubb. Vi hadde medlemmer fra hele verden, fra Thailand i sør, Marie fra Stockholm i øst (som ikke hadde noen tilknytning til Harestua, hadde bare hørt om oss på ett ritt),  Andre som gikk på skole i Bodø i 3 år og  til og med fra Bergen var det medlemmer i klubben.

De første årene  så var vi mellom 50 og 70 stk. på de faste søndagsturene.